Behandelingen

FTC Zuidwolde

Bekijk hier de verschillende soorten behandelingen die FTC Zuidwolde aanbiedt. Klik op de behandeling voor meer informatie.

Bekkenbodemtherapie

De bekkenfysiotherapeut houdt zich bezig met preventie en met voorlichten, coachen, begeleiden en behandelen bij onderstaande klachten…

Carpaal Tunnel Syndroom

Een CTS wordt meestal veroorzaakt door druk op de mediaanzenuw, net boven het polsgewricht.

CRPS (dystrofie)

Een modernere benaming voor deze aandoening is CRPS-1 (Complex Regionaal Pijnsyndroom). Het beeld ontstaat na een uitlokkende schadelijke gebeurtenis.

Dry Needling

Specialisatie van de fysiotherapeut, die zich richt op de behandeling van klachten in het houding- en bewegingsapparaat.

Etalagebenen

Etalagebenen wordt veroorzaakt door slagaderverkalking. Slagaderverkalking komt bij alle mensen voor naarmate men ouder wordt.

Fibromyalgie

Het Fysiotherapie en Training Centrum Zuidwolde is mede-initiatiefnemer in het multidisciplinaire programma Fibromyalgie.

Flexchair

Voor het trainen van de diepe rug- en buikspieren bij rugproblemen.

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

De GLI is een gecombineerde leefstijlinterventie, gericht op het behalen van gezondheidswinst voor mensen met een matig overgewicht.

Geriatrie fysiotherapie

De Geriatrie fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van ouderen met meervoudige gezondheidsproblemen.

Hartrevalidatie

Als u na een periode van hartrevalidatie in het ziekenhuis wilt doorgaan met revalidatie c.q. training kan dat bij het FTC in Zuidwolde.

Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op de motorische en zintuiglijke ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar.

Longrevalidatie

De longrevalidatie is een trainingsprogramma onder begeleiding van een deskundige fysiotherapeut. Na een uitgebreide intake wordt een oefenprogramma opgesteld, passend bij uw mogelijkheden en doelen.

Manuele therapie

Manuele therapie is een onderzoek- en behandelmethode van gewrichten van de rug, van de nek, van de armen en de benen.

Oncologische revalidatie

Oncologie fysiotherapie is een specialisatie binnen de algemene fysiotherapie, waarbij de bewegingszorg gericht is op de functionele en fysieke problemen die ontstaan zijn door kanker.

Parkinson

De ziekte van Parkinson is een ziekte van de hersenen. De fysiotherapeut stelt een oefenprogramma voor u op, dat aansluit op uw problemen.

Podologie

In de podologie bekijkt men de vorm en de stand van de voeten en de gevolgen die deze voetstand heeft voor de verdere gewrichten en spieren in het lichaam.

Shockwave

Shockwave therapie (ook wel ‘extracorporale shockwave therapie’ of ‘ESWT’ genoemd) is een behandeltechniek waarbij krachtige  ‘schokgolven’ worden toegepast.

Fysiotherapie

Uw fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt u, zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijks leven kunt voortzetten.