Behandelingen

FTC Zuidwolde

Bekijk hier de verschillende soorten behandelingen die FTC Zuidwolde aanbiedt. Klik op de behandeling voor meer informatie.

Parkinson

De ziekte van Parkinson is een ziekte van de hersenen. Wie aan de ziekte lijdt, kan uiteenlopende klachten hebben. Voor geen enkele patiënt is het beeld van Parkinsonsymptomen hetzelfde. Onze ParkinsonNet fysiotherapeut kan iets voor u betekenen als u problemen heeft met onder andere: Het lopen, bv door freezing (vastplakken aan de grond) Het evenwicht […]

Slaaptherapie

Slaaptherapie Slaap is een dagelijks terugkerende toestand van lichamelijke rust. De spieren ontspannen zich en er is een laag bewustzijnsniveau. De hersenen blokkeren alle omgevingsprikkels, zodat de buitenwereld tijdelijk nauwelijks invloed heeft. Een goede nachtrust is essentieel Tijdens de nacht doorloopt de slaap verschillende fases. Aan het begin van de nacht, de eerste 4 tot […]

longrevalidatie

Gespecialiseerde coronatherapeuten Hoewel er nog veel onduidelijk is over revalidatie van coronapatiënten, zijn experts het er over eens dat specialisatie op het gebied van longaandoeningen een sterke basis vormt om coronapatiënten te kunnen begeleiden in hun revalidatietraject. Inmiddels zijn ruim 800 Chronisch ZorgNet therapeuten die gespecialiseerd zijn in longaandoeningen, verspreid door heel Nederland te vinden […]

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Zit jij boven een gezond gewicht, heb je last van overgewicht en/of obesitas? En wil je daar graag iets aan doen? Dan is de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) iets voor jou! Onze ervaren zorgverleners ondersteunen bij het behalen van gewichtsverlies en een gezondere leefstijl. Wat is de GLI? De GLI is een gecombineerde leefstijlinterventie, gericht […]

Dansante Fysiotherapie

Dansante Fysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie waarin er op een bredere manier gekeken wordt naar ons dagelijks bewegen. Door pijn, spanningen, stress en drukte wordt ons dagelijks bewegen beïnvloed. We bewegen te weinig, en als we dan eens bewegen ervaren we dikwijls dat het ons steeds meer moeite kost. Het plezier gaat verloren, […]

Fysiotherapie

Uw fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt u, zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijks leven kunt voortzetten.

Manuele therapie

Manuele therapie is een onderzoek- en behandelmethode van gewrichten van de rug, van de nek, van de armen en de benen.

Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op de motorische en zintuiglijke ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar.

Geriatrie

De Geriatrie fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van ouderen met meervoudige gezondheidsproblemen.

Oncologie/Oedeemtherapie

Oncologie fysiotherapie is een specialisatie binnen de algemene fysiotherapie, waarbij de bewegingszorg gericht is op de functionele en fysieke problemen die ontstaan zijn door kanker.

Podologie

In de podologie bekijkt men de vorm en de stand van de voeten en de gevolgen die deze voetstand heeft voor de verdere gewrichten en spieren in het lichaam.

Bekkenbodemtherapie

De bekkenfysiotherapeut houdt zich bezig met preventie en met voorlichten, coachen, begeleiden en behandelen bij onderstaande klachten…

Ergonomie

Wij kunnen u ergonomische adviezen geven over de inrichting van de werkplek en u laten zien hoe u hier het beste mee om kunt gaan.

Etalagebenen

Etalagebenen wordt veroorzaakt door slagaderverkalking. Slagaderverkalking komt bij alle mensen voor naarmate men ouder wordt.

Carpaal Tunnel Syndroom

Een CTS wordt meestal veroorzaakt door druk op de mediaanzenuw, net boven het polsgewricht.

Fibromyalgie

Het Fysiotherapie en Training Centrum Zuidwolde is mede-initiatiefnemer in het multidisciplinaire programma Fibromyalgie.

CRPS (dystrofie)

Een modernere benaming voor deze aandoening is CRPS-1 (Complex Regionaal Pijnsyndroom). Het beeld ontstaat na een uitlokkende schadelijke gebeurtenis.

Dry Needling

Specialisatie van de fysiotherapeut, die zich richt op de behandeling van klachten in het houding- en bewegingsapparaat.

Hyperhydrosis

Hyperhydrosis is een klacht waarbij de handen en/of de voeten en/of de oksels overmatig en vaak continu zweet produceren.

Hartrevalidatie

Als u na een periode van hartrevalidatie in het ziekenhuis wilt doorgaan met revalidatie c.q. training kan dat bij het FTC in Zuidwolde.

Shockwave

Shockwave therapie (ook wel ‘extracorporale shockwave therapie’ of ‘ESWT’ genoemd) is een behandeltechniek waarbij krachtige  ‘schokgolven’ worden toegepast.

Psychosomatische fysiotherapie

De psychosomatische fysiotherapeut is gespecialiseerd in de behandeling van klachten die met spanning of stress te maken hebben en met onbegrepen lichamelijke klachten.